Toko 4/10

Maanantai on pyhitetty toko-terapialle. Töiden jälkeen suuntasimme läpi Kehä III:n ruuhkien kohti Agility Akatemian hallia. Ensimmäinen treenaja olikin myöhässä joten jouduttiin Noan kanssa vähän kylmiltään hommiin ilman kunnon purkua tai orientointia. Tokoseurana olikin siis tänään varsinainen Höyry Häyrynen.  :)

Minäkö muka höyryhäyrynen?

Päätin, että tehdään samaa ruutu-merkki-harjoitusta mistä aiemmin kirjoitin. Vaikeutettiin vähän ja laitettiin kentälle häiriömerkkejä. Merkki ei edelleenkään meinannut löytyä millään. Jotain positiivista, ei löytyneet häiriömerkitkään missään vaiheessa. Noa tarjosi jos minkälaista variaatiota mm. juosten putkeen haukkuen, kun ei muka ymmärtänyt mitä tehdään. Ongelmana on, että Noa ei aktiivisesti spottaa merkkiä. Noa helposti tarjoaa vain jotain mitä sillä nyt sattuu olemaan ensimmäisenä mielessä, koska ei jaksa/pysty/huvita/kiire tehdä kaikkea muuta. Epätietoisuus ja ymmärtämättömyys nostaa sen kierroksia. Tämä taas vuorostaan estää sitä ajattelematta. Oikean mielentilan löytämisen tärkeys...Tällaisella helposti kiihtyvällä koiralla toko on kyllä yhtä mielentilojen hienosäätöä. Itse en ole vielä(kään) täysin kartalla noiden kanssa. Saimme onneksi kyllä sitten onnistuneitakin toistoja. Ja päivän positiivinen oli, että ruutu löytyi jälleen hienosti.

Sotasuunnitelmaksi saatiin keskittyä nyt enemmän tähän merkin vahvistamiseen. Jatketaan oman oivaltamisen vahvistamista. Jos koira tarjoaa vain jonkun epämääräisen mittaisen lenkin juoksemista, voi sen pyytää uudelleen merkkiä kiertämään vaikka pienen käsiavun kanssa. Koitetaan muistaa tehdä tästä liikkeestä Noalle rennompaa tehden myös vauhdikkaita ja epävirallisia lähetyksiä. 

Seuraavaksi halusin testata miltä Noan seuruu näyttää namikasoista luopumisen avulla avulla. Alkuun iiiiiso kasa nameja ja koira perusasentoon. Alkuun tuli pieni piippaus, mutta Noa rauhoittui kivasti nameja etsiessään. Vauhdista Noa mukaan seuruuseen Ninan liikkuroitiin. Aina perusasentoon pysähtyessä Nina heitti kasan nameja Noan viereen. Noaa kehuttiin rauhassa hiljaisuudesta ja vapautettiin nameille. Namien syömisen jälkeen se otettiin jälleen vauhdista seuruuseen. Tätä jatkettiin useampi toisto. Mielentilan muutos alun höyryhäyristelystä tähän iloiseen ja rentoon ja hiljaiseen seuraamiseen oli valtava. Olimme positiivisesti yllättyneitä. :)

Välissä treenailin Noan kanssa itsekseen jääviä, noudon sekä kisamaisesti putkeen liikkestä istuminen, kaukot ja luoksetulon. Tosi kivaa tekemistä, ainoa äännähdys luoksetulon maahanmenossa. Kaukot tosin olisi voineet olla paljon napakammat. Seuraavassa kisamaisessa setissä voisi ottaa vaikka kolme helppoa alo-liikettä.

Loppuun tehtiin vielä yhdessä paikkis, jossa saatiin kaivettua esiin Noan valahtamisongelmakin. Kyllä saa muuten rahoillensa vastinetta, kun koira esittelee aina kaikki virheensä treeneissä. Mutta sitä vartenhan siellä harkoissa käydään :) Tähänkin saatiin pari vinkkiä ja pitääkin päästä testaamaan niitä mahdollisimman pian! Tarkoituksena on vähän herätellä Noaa tekemään hommia myös tässä tylsässä odotteluliikkeessä vaikka äiskä ei olisikaan silmien edessä.

Vaihdetaan yksi ikea-porsas kanamunaleipään.


Treeneistä ajelin kotiin hymy huulilla. 
Toko-terapia toimi jälleen kerran.
Kommentit