Toko 5/10

Maanataina taas tokoiltiin. Harmillisesti nämä treenit alkavat olla jo puolivälissä. Kuinka mälsää! Täytyy kyllä keväälle saada jatkoa, jos vain paikka meille irtoaa.Valitsi päivän agendalle ensin kisamaisen treenin, jossa tein liikkuroidusti noudon, liikkeestä seisomisen ja seuruun. Nouto ja liikkeestä seisominen olivat nätit eikä niistä sen kummempaa mainittavaa. Päivän positiivinen oli ehdottomasti seuruu! Nina seuruutti meitä aika pitkään, ja selkeästi loppua kohden Noa alkoi enemmän harhaantumaan ja kuumumaan. Hienoa oli, että se päästi vain pari pientä äännähdystä täyskäännöksissä. Vähän pientä haahuilua, olisi saanut olla minun silmääni napakampi. Ninan mielestä hyvä kokonaisuus ja varsinkin alun teki nätisti ja iloisesti. Palkaattiin Noa pari kertaa namikasoilla, joista jatkettiin suoraan seuraamista. Ihan mahtava mielentilan muutos tullut ensimmäisen kuukauden aikana. Totta puhuen ei edes ihan älyttömän montaa kertaa olla jaksettu tuota seuraamista treenata, joten on kyllä huippua että jo muutamilla kerroilla on noin suuri vaikutus koiran mielentilaan. 

Kisamaisen setin jälkeen päätin, että ehkä meidän on jo aika rueta työstämään luoksetulon pysäytyksiä. Näitähän kaikki tunnolliset tokoilijat ovat treenanneet jo pentulaatikolta asti, mutta meiltä on vähän päässyt unohtumaan. Hups. Toki ajatus on Noalla näihinkin, mutta ei kyllä todellakaan olla lähdetty työstämään naminheittelyharjoituksia lopulliseksi liikkeeksi. Iloksemme saimme huomata, että ihan hakoteillä ei tässäkään oltu. Tehtiin pari pientä muutosta joilla saatiin Noan vauhtia tarpeeksi nopeaksi. Namin heittelyn lisäksi stoppeja voi tehdä vaikka putkesta tulon jälkeen tai merkin kierron perään. Ennakko-oletukseni on, että Noan maahanmeno tulee olemaan vaikea ja hidas joten tehtiin isolla avuilla ihan jalkoihin. Isolla avulla Noa tekee kyllä hyvin, eli toivoa on. Nyt vain täytyy muistaa olla jäämättä tuolle asteelle junnaamaan. Seuraavaksi katsottiin seisominen. Osasin jo odottaa, että se tulee olemaan hyvä. Ja sitähän se olikin. Todella hyvä ja selkeä. Jopa vähän liiankin voimakas minun silmään. Ninan silmään se taas näytti todella hyvältä. Puhuttiin, että tätä ei kannata edes treenata niin paljon sen voimakkuuden vuoksi. Voi olla nimittäin aika raskas liike kropallekin. 

Loppuun treenailin omatoimisesti  oikean puolen seuraamista. Otin tätä videollekin, mutta video on niin surkeasti rajattu, ettei sitä kannata julkaista. Ensi kerralla sitten..

Ihan loppuun vielä pari settiä paikkaistumisia. Noa meinasi taas valahtaa hetken istumisen jälkeen, mutta ehdin korjata sen kauempaa istumaan ennen kuin se ehti maahan asti. Sitten se istui kyllä loppuun. Ärsyttävä vaiva! Otettiin istuminen vielä toisen kerran, jossa 30 sekunnin jälkeen menin Noan luokse häiriköimään tosi isolla häiriöllä, jotta se joutuisi skarppaamaan. Tämän jälkeen siirryin takaisin viivalle. Sovittiin, että otetaan ensikerrallakin paikkistreeni
Kommentit

  1. Kiva lukea teidän treeneistä. Pitäisi itsekin kirjoittaa tarkemmin ylös mitä tuli tehtyä ja mitä pitäisi harjoitella enemmän tyyliin "Possu-A karkasi taas aksassa vauhdikkaan suoran jälkeen putkeen ja A:lle ties kuinka monta kertaa. Mitä voi ohjaaja tehdä kun otus seisoo A:n harjalla ja hymyilee?"

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Tämä tosiaan helpottaa pysymään perillä, että mitäs sitä tehtiinkään ja tuliko jotakin ahaa-elämyksiä. Meidän agitreeneistä ei ole juuri kerrottavaa, koska oon itse vain niiiiiin pihalla. Enkä muista yhtään miten tein jonkun radanpätkän. Noastahan on tullut aksassa myös pieni porsas :) mikä kyllä on ihan sallittavaakin niin saa sitä menoa ja meininkiä. Mutta jotenkin minun toko-sisus kauhistelee, että missä pieni tottelevainen aussi on :D

      Poista

Lähetä kommentti