Vilkas treeniviikko

Mihinkään liittymätön kuvituskuva.

Tokon lisäksi harrastellaan Noan kanssa agilityä ATD:n mölliryhmässä. Hain kesällä ATD:n jäseneksi toko-ryhmien toivossa. Kun minulle sitten tarjottiin koejäsenyyttä ja paikkaa agilityn mölliryhmässä, piti asiaa hetken aikaa pohtia. Edellisistä alkeistason agilitytreeneistä oli meinaan jo yli vuosi aikaa. Päätettiin kuitenkin lähteä mukaan kokeilemaan, enkä ole päätöstä katunut päivääkään. Agilitypäivistä onkin tulleet minun lempparitreenipäiviä. Tekemistä agilityssä meillä tosin riittää. Noan estehakuisuus ei ole siellä missä pitäisi saati meikäpirkon ohjauskuviot, mutta rennolla otteella eteenpäin! Parasta mölli-ryhmässä on, että talvijakso kestää huhtikuun loppuun asti! Luulisi meidän tässä ajassa kehittyvän johonkin suuntaan. Meidän ryhmässä on kiva variaatio eritason koirakoita. On pari ihan meitä aloittelojoita, yksi kokeneempi ja yksi kisaava (aussie muuten hänkin). Tämän vuoksi me yleensä rakennamme radan, jotta kaikki saisivat sopivan treenin alle. Noan kanssa tehdään vain radanpätkiä tai treenataan sellaisia yksittäisiä esteitä, jotka vaativat vielä muistuttelua. 

Alla kuva tämän viikon radasta. Noan kanssa jäätiin junnaamaan ihan alkua (kuvassa ympyröitynä). Muutettiin 4. este takaakierroksi, joka sitten osottautuikin melko haastelliseksi. Noasta nousee agilityssä esiin ihan uusi persoona. Kierrokset nousevat ja siitä tulee kuuma, äänekäs ja epäselvistä ohjeista palautettava antava äijä. Varmasti ihan tyypillistä tässä harrastuksessa. Toisessa setissä otettiin keppejä ohjureilla. Ihan vauvaharkkaa, mutta olin tyytyväinen Noan keskittymiseen. Olisin ensimmäisen setin jälkeen odottanut enemmän ryysimistä, mutta Noa pysyi kivasti ohjureiden sisällä ja käytti jonkin sortin aivotoimintaakin. Kaikenkaikkiaan parin viikon tauon jälkeen ihan ok meno.


Sitten viikon toisiin menoihin. Torstaille otettiin muutaman kerran rallykurssi ylempien luokkien kylttien opetteluun. Olin kuitenkin epähuomiossa valinnut jonkun ihan alkeistason kurssin, joten ehkä ihan sitä parasta hyötyä ei tästä meille ole. Mietin jopa vaihtoehtoa ottaa Nemon treeneihin, mutta ainakin nyt seuraavalle kerralle saadaan voittajan kyttejä mukaan joten Noan kanssa jatketaan. Katsotaan jos Nemo pääsisi vaikka viimeisille kerroille mukaan kokeilemaan. :)

Tähän loppuun laitan vielä koomisen videon shiban ja aussien eroista älypelien pelaamisessa. Tämä kuvaa niin hyvin meidän poikia. Toinen ajattelee ensin ennen kuin toimii. Toinen toimii ennen kuin ajattelee. Kommentit