Vuoden viimeiset treenit

Rakas treenipäiväkirja,
Tänään käväistiin korkkaamassa meidän talvikauden vakiovuoro Sporttikoirahallilla Espoossa. Halli on tosi kiva lämmin agilityhalli hyvällä keinonurmipohjalla. Tuntiin mahtuu paljon treeniä ja vaikka Noan treenilista oli melko pitkä, pidin sessiot maltillisena ja annoin koirien lepäillä välissä. Mielestäni Noa keskittyi joka sessioon hienosti. Naputtelin muistiin vähän treenimietteitä:

Noa:

Jäävien erottelua. Peruttaen, peruuttaen hassusti, sivuttain, juosten, pomppien koko ajan häiriötä vaikeuttaen. Tein pari settiä naksutellen, aina n. 12 toistoa per setti. Noa oli hienosti kuulolla eikä vääriä liikkeitä juurikaan sattunut. Hyvä Noa!
Kuuntelua selän takana. Tein vain yhden setin. Pyysin muutaman liikkeen putkeen joiden välissä vain sosiaalinen kehu. Muutaman vaihdon jälkeen vapautus ja namipalkka. Hienosti tässäkin kuulolla, kerran jouduin kääntymään ja korjaamaan väärän asennon.
Vauhtinouto. Tein väliin muutaman vauhtinoudon, koska Tapaninpäivän kokeessa Noa tiputti kapulan ja rupesi haistelemaan.. Pitää vähän tehdä siis taas kapulalle ja noudolle lisää arvoa. Toisella toistolla Noa ennakoi lelupalkalle eikä juossut kapulalle asti. Hetsasin uudestaan, jonka jälkeen haki hienosti. Selkeästi pitää tehdä noudosta taas hauskempaa. Olen tehnyt kapulan kanssa perusasentoon tuloja, joista Noa on tuntunut vähän paineistuvat. Liekkö tämä vaikuttanut myös kapulanpudotukseen kokeessa.
Kosketusalustaa. Tässä ensin vahvistin naksulla ja namipalkalla. Tein väliin aina muutaman sosiaalisen palkan, jonka jälkeen taas namia. Teki hyvin ja vastasi myös kehuun hienosti. Ideana saada Noaa ajattelemaan ja lisänä vähän palkatonta treeniä.
Oikeanpuolen seuraamista. Tein pari settiä, joista kokosin alla olevan videonkin. Tein pientä pätkää seuraamista sekä sivulletuloja. Olen Noan takapään käyttöön tosi tyytyväinen. Seuraamisessa tein suoraa, pysähdyksiä ja kahdeksikkoa. Apuja ei enää juurikaan tarvitse. Hieno mies!

Muuta. Muiden lisäksi höntsäilin Noan kanssa rallya varten hyppyjä sekä agilityn kontakteja. Loppuun tein kokonaisena liikkeenä liikkeestä seisomisen, jonka lopetin kivaan kahden lelun leikkiin. Tämän liikkeen jouduin tekemään uudestaan, koska Nemo haukkui autossa halliin jonottaville vahtihaukkua, ja Noa otti tästä kunnon häiriön. Josta tulikin note to self, että pitäisi päästä treenaamaan kunnon koirahäiriössä!

Nemo:

Kontaktin ja seuraamisen tarjoamista. Ensin hajut veivät, mutta rupesi tarjoamaan hienosti.
Kosketusalustaa. Nemon lemppari. Tykkää juosta namille ja miettiä itsenäisesti.
Eteentuloa. Tein vain muutamia kertoja. Nemo rupesi väsymään ja motivaatio rupesi laskemaan, lopetettiin ajoissa.
Muuta. Keskityttiin Nemon kanssa lähinnä hyvään vireeseen ja kivaan fiilikseen hallilla. Lelupalkka karvalelulla sai Nemon kiihtymään, jolloin se hepuloi. Korkeassa vireessä treenaaminen ja kuuntelu vaativat siis vielä harjoitusta. Mutta jos tuon Nemon sisäisen pirulaisen saisi käytettyä hyväksi treenikentillä, niin avot! 

Kommentit