Alkuviikon ohjatutTämän viikon ohjattujen treenien mietteet:

Toko 3/16:

1) Otettiin alkuun liikkuroitu palkaton treeni:
-nouto (meni vähän jalat edellä läiskien, harhautui ruudun häiriöstä, toisesta pyynnöstä nouti, vapautuksessa lähti ennen aikojaan, otettiin lopetus uusiksi)
-Liikkeestä seisominen, pieni äännähdys jätöstä, muuten nätti
-Kaukot, nenä veti maahan
-Ruutu, meinasi jäädä merkille, mutta korjasi hyvin keskelle, nätti ja hyvin kuulolla. Meinasi nuuskaista.

Kokonaisuutena palkaton on mennyt hyvin eteenpäin, vaikka vähän on viilattavaa yksittäisissä liikkeissä. Noan ilme aina vapautuksen jälkeen tosi hyvä ja iloinen, ja se palkkautuu selkeästi kehusta. Siirtymissä tänään helposti hairahtui nuuskimaan. Siirtymät vielä selkeämmäksi jollain "lähellä" käskyllä. Tähän varmaan otan käyttöön "tässä"-käskyn. Nuuskimisen suhteen meidän treenihalli on todella hajuinen, että ainakin haastetta sen kanssa saadaan.

2) Noudon korjausta
Noa on nyt muutaman kerran mennyt jalat edellä läiskien. En tiedä onko metallilla tehdyt harjoitukset tehneet puisestakin kapulasta vähän ällön. Tehdään vauhtinoutoa hetsauksella jonkin aikaa. Heitän kapulan, hetsaan palkkaleluun ja lähetän noudolle. Näin koiralle tulee mahdollisimman kiire takaisin palkalle ja se tarttuu todnäk kapulaan nätimmin. Jos tämä ei meinaa auttaa, nouto lähempää ja kerrotaan selkeästi, kun tekee väärin.

3) Seuraaminen
Otettiin pieni liikkuroitu pätkä. Vähän oli minun makuun matkalaukkumaista "rallyseuraamista". Pari pientä ynähdystä. Otetaan nyt mukaan palkka myös kesken liikkeen (nami palkka ennemmin, ei liian riehakas, jotta rauhallisuus seuraamisessa säilyisi). Odotusarvo Noalla on nyt vain pysähdyksissä, jossa palkka on tullut nyt jonkun aikaa. Täytyy siis palkata myös keskenkin liikkeen. Kyllähän minä tämänkin taas tiesin, mutta olen niin intensiivisesti työstänyt tuota ääntämistä, että jotenkin taas unohdin, että tosiaan palkkausta pitäisi varioidakin.. Puhuttiin yleisesti Noan kiihkeydestä. Sen vire vaan vaatii koko ajan pientä säätämistä. Ensin vire alas ja sitten pikkuhiljaa nostetaan ja nostetaan kunnes on sopiva, ja sitten pitää taas laskea jne.. Koiran mielentilaa pitää oppia lukemaan ja päättämään miten sitä pitää silläkin hetkellä palkata. Periaatteessa tosi yksinkertaista, mutta todellisuudessa minulle ihan sairaan vaikeaa..

4) EVL:n kierto
Ei kestänyt juurikaan hyppyjen häiriötä, eli matkaa pikkuhiljaa pidentäen. Muutenkin Noan kanssa pitää tehdä kiertoa vahvemmaksi häiriötreenillä.

Omat treenin jälkeiset huomiot:
-Jättöjen namiluopumista asap mukaan, ettei nenä vielä liikaa.
-Kierron vahvistus tosiaan työn alle.
-Ollaan nyt muutama kerta treenattu hallissa semmoisella linjalla, ettei siellä nuuskita. Kyllä sitä pitää olla usein korjaamassa, mutta vähenemissä määrin. 


Tiistain agility:
 

Tiistaina liideltiin yllä olevaa rataa. Tehtiin Noan kanssa osissa jättäen kepit tekemättä. Puomi ja A menivät kivasti radan osana, tehtiin erikseen vielä kontaktia. Kokonaisuutena meni ihan kivasti, mutta vähän jäi ikävä mieli treeneistä, kun Noa sähelsi ja hyppäsi pari kertaa riman päälle (jotka kyllä onneksi tippuivat). Ohjaan sitä varmaan niin epävarmasti, että se jättää hyppynsä kesken tai hyppii miten sattuu. Onneksi vältyttiin mustelmilta ja lauantaina päästään hierojallekin (seuraava osteopaattikin häämöttää lähitulevaisuudessa). En todellakaan hyppyytä Noaa millään maksirimoilla, mutta puhuttiin, että ensi kerralla voisi laskea vielä alemmas ja keskittyä ihan hyppytreeniin niin se saisi siihen varmuutta. Toivottavasti päästäisiin mahdollisesti kesän aikana jonnekkin tekniikkakurssilekin Noan kanssa.

Mutta kylläpä vaan käyn itseni kanssa kamppailua, että onko tuo koira kuitenkin liian raskas tähän harrastukseen. Painoa on kuitenkin 25 kg... Tiedän kyllä raskaampiakin koiria tässä harrastuksessa. Kuitenkin omatunto kalvaa, että onnistunkohan vain omalla sähläykselläni vielä  rikkomaan tuon koiran. 


Kommentit