Lauantain hallivuoroAamulla otettiin suunnaksi taas Juvanmalmin halli. Noalla treenien tavoitteena olivat hyvät palkattomat kisamaiset setit, rallytokon puolenvaihtovariaatioita sekä keppitreeniä. Lisäksi tehtiin muutamia merkinvauhtikiertoja sekä oikealle/vasemmalle lähetyksen erottelua ohjattua noutoa varten. 

Palkattomista seteistä kokosin videon alle. Olin tosi tyytyväinen! Hyvä ja rento fiilis molemmissa. Ensi kerralle voisin itse panostaa sen verran, että suunnittelisin tarkkaan mitä teen ja mistä seuraava liike alkaa. Nyt itse ravailin menemään liikkeiden välissä, kun en selkeästikään osannut päättää mitä haluan. Noa pysyi hyvin mukana, vain yksi nuuhkaisu yhdessä maahanmenossa, josta annoin palautteen. Ääntäkin pääsi Noalta vain yksi pieni piipahdus. Tänään tehtiin hommia yhdessä.Rallyn puolenvaihdoista ollaan aikaisemmin harjoiteltu vain puolenvaihtoa jalkojen välistä. Tämä suijuikin oikein mallikkaasti ja sutjakasti. Puolenvaihdot edestä ja takaa olivatkin sitten paljon haastavampia. Kotona tarkastin näistä takaavaihdon tulevan vastaan voittajassa (harmillisesti tämä oli edestävaihtoa vaikeampi). Täytyy ehkä katsoa muiden kisavideoita miten se siellä ohjataan. Näiden liikkeiden lisäksi tein muutamia erotteluja oikealle ja vasemmalle lähetyksessä ohjattua noutoa varten. Näissä Noa on kivasti skarppina seuruutuksen ja jäävänkin jälkeen. Ensi kerralla pitää lähteä jo vaikeuttamaan. 

Treeniajan loppuun otettiin keppitreenejä. Ne olivatkin melko haastavat toteuttaa itsekseen niin, että saisin Noan keskittymään eteenpäinmenoon enkä minuun. Sain hyviä toistoja, mutta ahneena otin pari kertaa liikaa, jolloin Noa rupesi odottamaan palkkaa minulta eikä keppien edestä. Sitten piti koittaa korjata tätä virhettä ja plörinäksihän se vähän meni. Noa kyllä teki ihan ok, mutta fokus ei ole eteenpäin. Tätä täytyy tiistain ohjatuissa treeneissä vähän korjailla.. Kylläpä oma epäonnistuminen sai taas hetkellisesti mielen maahan. Treenien jälkeen tuntui, että koko treeniaika meni taas mönkään ja hukkaan. Oma pää osasi olla taas niin kannustava... Koitin vaan rationalisoida, että kaikki ei voi aina onnistua ja kaikesta oppii. Asetan omassa päässä liian korkeita tavoitteita suorituksille, jonka takia sitten epäonnistuminen harmittaa. Faktahan nyt on kuitenkin, että treenit olivat kokonaisuudessaan tosi hyvät ja sisälsi lähestulkoon pelkkiä onnistumisia molemmilla koirilla. Ne jos mitkä on kannattavat treenit!!


Nemon kanssa tein muutaman treenisetin, jossa ensimmäisessä verestettiin merkinkierron alkeita. Tästä Nemo tykkäsi, sillä se sai juosta namialustalle. Ensi kerralla täytyy vähän vaikeuttaa tätä harjoitusta ja ottaa ehkä mukaan myös merkkitreeniä tarjoamisen kautta. Toisessa setissä tehtiin rallyhyppyjä, joissa panostin erityisesti hallintaan. Ne meni hienosti eikä Nemo osoittanut minkäänlaisia hepuloimisen elkeitä. Tähä voisi vaikeuttaa ottamalla itse vauhtia mukaan. Kolmannessa setissä taas oli ideana treenailla palkatonta tekemällä "mielikuvitusrata", jossa tein vaan ensimmäisenä päähän tulleita liikkeitä putkeen. Nemo teki tämän meidän palkattoman radan hienosti, toki mukaan mahtui vääriä liikkeitä, mutta se korjasi ne hyvin ilman, että sen vire laski. Lopussa Nemo innoistui liikuttavan paljon lelupalkasta. Nemppa on kyllä kingi <3 Videon katselun jälkeen sisäinen koutsini antoi palautteeksi panostaa Nemon kanssa ohjaamisen selkeyteen sekä hihnatyöskentelyyn. Nemolle voisi katsella, jos löydettäisiin jostain lähistöltä rallymöllit. Tarvittaisiin ehdottomasti häiriöharjoitusta.


Olen tilannut meille kaikkien luokkien rallykyltit, jotka toivonmukaan saapuisivat ensiviikon hallivuoroon mennessä. Sitten onkin tiedossa ratatreenit molemmille! Jännää! Ensikerralla tarkoituksena pitää Noakin treenit vähän kompaktimpana eikä ahnehtia liikaa.

Kommentit

 1. Näyttääpäs Noan tekeminen kivalta! Ihanan iloinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Sillä on hyvä fiilis kun se tietää mitä tekee :) Eiköhän tästä pienin askelin kiva kisasuorituskin rakennu!

   Poista
 2. Iloista tekemistä!
  Yleensä edestä puolenvaihto on vaikeampi, hienoa siis jos se sujuu jo. Mä taisin alkuun ohjata takaa vaihdon sillä kädellä, jonne siirrytään. Nykyisin mennään pelkällä "takaa"-sanalla.
  Keppejä on kyllä haastava treenata yksin. Jos laittaa palkan valmiiksi, niin putkiaivolla ei mahdu päähän muuta kuin makkara ja sitä miettiessä jää ainakin viimeinen keppi pujottelematta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koitin vaikka millä kädellä ja sitten oltiinkin ihan solmussa. :D Maanantaina treenailin niin, että ohjasin sillä kädellä josta siirrytään ja takaa-käskyllä niin lähti toimimaan. Kepit on kyllä porsas-aussieiden kanssa haastavat yksin palkkailla :)

   Poista

Lähetä kommentti