Rallyn ratatreenit

Vihdoin kaikenlaisten mutkien ja koukeroiden kautta saatiin rallykyltit kotiin asti. Askartelinpaskartelin meille kylttitelineet muovirasioista. Ulkona tuulisella kelillä ne eivät varmastikkaan tule toimimaan, mutta näin hallitreeneissä varmasti ihan ok.


Valikoin meille satunnaisesti Anna Pekkalan tuoreet kisaradat. Ensin voittaja ja sen jälkeen Nemolle avoin. Tarkoituksena oli suhauttaa radat läpi sen kummemmin liikkeitä harjoittelematta ja katsoa miltä se näyttää.  Kuvasin molempien poikien radat videolle. Oli pienimuotoisia haasteita saada mahtumaan koko rata yhteen kuvaan, joten valitettavasti muutama kyltti jäi videolta pois.

Screen shotista tulikin näköjään perunalaatuinen.
'Noan kanssa tein radan kahteen kertaan. Tässä ensimmäinen veto palkattomana. Noa kävi aika kuumana. Varmaan osittain koska laitoin houkutukseen sen lempilelun ja koska aloitin hommat ilman sen suurempia lämmittelyjä. Kyllä, juuri näin kannattaa toimia onnistuneen suorituksen takaamiseksi... Noa äänti radalla aika paljon ja tämä taas nosti minun hermostuneisuutta. Videolta näkyy, että Noa teki kuitenkin tosi nätisti mitä se osasi. Minä ohjasin ja suoritin kylttejä väärin, mutta ei takerruta lillukan varsiin. Kokonaisuutena Noan rata näytti ulospäin nätimmältä miltä se tuntui. Toki monet liikkeet ja oikea puoli vaatii vielä vahvistusta, mutta isoin homma on varmasti oikean mielentilan löytämisessä. Meille molemmille. Toisella suorituskerralla palkkailin Noaa muutamia kertoja väliin, varsinkin vahvistaen oikeaa puolta. Toinen veto olikin ensimmäistä nätimpi ja rennompi.Nemon kanssa tein saman radan, mutta vähän soveltaen. Puolenvaihtoja ei tehty lainkaan ja keksin päästäni jonkun kyltin väliin. Nemppaa palkkailin reippaasti radan aikana ja hienostihan se teki. :) Ei oikeastaan suuremmin huomautettavaa kuin omaan ohjaukseen. Vartaloavuista pitäisi päästä eroon. Askelia pitäisi opetella laskemaan jne..Kummankaan pojan kanssa ei olla vielä kisavalmiita. Laitetaan tilaukseen seuraavanlainen treenilista: Hankalimpien kylttien vahvistamista sekä oikeaa puolta Noalle. Nemolle kivaa treeniä vähitellen vaikeuttaen. Häiriötreeniä molemmille. Oikean mielentilan harjoittelua niin ohjaajalle kuin koirille.

Kommentit