Vuoden ensimmäinen viikko


Vuoden ensimmäinen työviikko hurahti alta aikayksikön. Töiden lisäksi ohjelmaan on kuulunut tiistain agitreenit sekä Noan osteopaatti keskiviikkona, jonka jälkeen ollaankin otettu pari päivää iisimmin riekkumisten ja treenaamisten suhteen. Kuten epäilinkin, hoidettavaa Noalta löytyi. Olen katsonut sen olevan toispuoleinen takapäästä ja sitä se tosiaan sitten olikin. SI-nivel oli jumissa ja vetänyt koko lantion vinoon. Lantio lähti hyvin suortumaan, mutta mennään uudelle käynnille jo heti tämän kuun lopussa. Hierontaankin pitäisi päästä molempien koirien kanssa, kunhan pääsisimme joku viikonloppu Jyväskylään Aijan hoidettaviksi. 

Innokkaat treenaajat!
Sitten treenihin.

Noan agility:
Agissa aloitettiin Noan kanssa keinun harjoittelu. Ensin rupesin yhdistämään keinun pamausta namipalkkaan. Tämän jälkeen otetiin pelkkää kontaktilta vapausta, jonka jälkeen keinu pamahtaa ja jälleen palkattiin. Keinun liike rauhallisella vauhdilla ei saanut aikaan ihmeempia reaktioita. Kontaktitkin alkaa hahmottua Noalle ihan kivasti Seuraavaksi treenattiin Noan kanssa muutaman esteen sarjaa, jossa tuli ohjaajan takaaleikkaus ja koiralle suunnanmuutos. Tämä oli melko haastavaa. Takaaleikkaus meni ok, mutta en saanut Noa enää muuttamaan suuntaa. Tätä täytynee harjoitella vielä itsenäisesti. Muutenkin itsenäisen harjoittelun listalle pitää ottaa mm. takaakierrot. Ensi kerralla treeneissä pitää tehdä Noalle jotain suoraviivaisempaa ja vähän helpompaa radanpätkää.
 

Itsenäinen hallivuoro:
Itsenäiseltä hallivuorolta kuvailin videonpätkiä Nemon ja Noan harjoituksista. Nemon kanssa tehtiin lähinnä seuraamista ja takapään työskentelyä. Nemo rakastaa jakkaratreeniä ja se onkin toinen asia maailmassa, juuston lisäksi, joka saa sen hännän heilumaan. Takpäätreeneihin pitäisikin panostaa, sillä toiseen suuntaan Nemo ei meinaa kääntyä ollenkaan. Eli jumppahommiin on Nemon kanssa ruettava. Samaten sitä hallintaa pitäisi harjoitella vähän lisää... Alla koottu video Nemon harjoituksista.

Opettelin tänään käyttämään uutta editointiohjelmaa. Saatoin mennä editoinnissa välillä vähän överiksi ja editointi todellakin vaatii vielä harjoittelua, mutta hauskaa oli. Harmittaa myös, koska puhelin nauhoittaa niin surkealaatuista videota. Tekisi mieli sijoittaa kunnon kameraan, mutta lähiaikoina on tullut tehtyä muitakin isoja hankintoja. Pitää vielä harkita.


Noan kanssa tein alkuun kisamaisen treenin. Tarkoituksena oli tehdä siitä helppo, mutta jälkikäteen ajateltuna ainakaan tuo ruudulle lähetys ei todellakaan ollut helppo häiriömerkkien ja A-esteen takia... Olimpa tyhmä. Muutenkin tuli jotain kämmejä joihin minä hermostui ja sitten Noa hermostui. Tuntui taas, etten osaa mitään ja kaikki on mälsää. Onneksi otin treenin videolle, sillä Noahan tekee tosi nätisti. Vaikka ääntä tulee, niin kyllä se oikeasti osaa tositosi hienosti. Minä olen se suurin ongelma meistä kahdesta. En tiedä miksi Noan väärät liikkeet saavat pinnan palamaan. Ei pitäisi antaa mennä nahkan alle. Tässä siis vielä työstettävää.... Annoin seisomisen jälkeen Noalle lohtunaminkin, kun käskin sitä niin painostavasti. Mutta kokonaisuudessaan Noan fiilis liikkeitten välissä ja varsinkin kisamaisen setin lopussa oli ihan kivan oloista. Ensi kerralla helpompi setti niin saamme molemmat hyvät ja varmat onnistumiset.


Lisäksi tehtiin taas oikeanpuolen harjoituksia. Se alkaa vahvistua oikein kivasti . Niin kivasti, että Noa tarjosi pokkana oikeanpuolen sivua kisamaisen treenin luoksetulossa. Tein jakkaraa, poispäin-käännöksiä ja kahdeksikkoa. Tosi hienolta näytti ja tuntui. Lisäksi treenailin vielä ohjatun noudon alkeita ja loppuun vielä vähän aksaan takaaleikkausta ja takaakiertoa parilla esteellä. Näitä en tosin sisällyttänyt enää videolle. Kaiken kaikkiaan treenin jälkeen mulla oli vähän kakka fiilis, mutta onneksi se hälveni videomateriaaleja selatessa. Pitää lopettaa typerä itsekriittisyys ja nauttia vaan siitä, että koirat tykkää ja osaa.


Kommentit