KuulumisiaOhjatut treenit ovat kulkeneet tällä viikolla normaaliin tapaan. Maanantaina tokoiltiin teemana häiriöt merkinkierrossa ja perusasennossa. Lopuksi tehtiin vielä merkille juoksuja. Vaikeat häiriöt saivat Noan keskittymään hienosti. Tiistain agissa tehtiin radanpätkiä ja todettiin, että en osaa ohjata ollenkaan. Aina väärässä paikassa, väärään aikaan, myöhässä, väärällä jalalla tai kädellä ja koirakin unohtui. Noakin on niin aloittelija, ettei se anna kyllä yhtään epämääräistä ohjausta anteeksi. Kuulemma omaan osaamattomuuteen tottuu... Ehkäpä me vielä joskus osataan. Kesäkaudella koitan kovasti päästä jollekin tekniikka- ja hyppykurssille Noan kanssa.

Lisäksi ollaan olohuonetokoiltu ja nosetettu molempien koirien kanssa. Tällä viikolla tehtiin Ilkka Hormilan luennon innoittamana (tästä myöhemmin lisää) back to basics-hajuerottelua molempien koirien kanssa. Noan kanssa pitäisi panostaa paljon sen rauhalliseen mielentilaan ennen harjoitusta, jotta turhasta sähläyksestä päästäisiin. Nemo taas purkkien kanssa hyvinkin varma. Noa teki myös olohuoneessa 1-4:n hajun tuplasokon, ja löysi hienosti hajut joita oli sitten sen neljä kappaletta. Tämä oli vasta toinen kerta, kun Noa etsi useampaa kuin kahta hajua, joten helppo ympäristö sopi tähän harjoitukseen hienosti. 


Terveyden puolesta Noaa on vaivannut jumit jonkin verran. Onneksi liike on puhdasta, että sinänsä tuo ei ole menoa haitannut. Ollaan käyty pari kertaa osteopaatilla, jossa sen lantio saatiin ainakin suoremmaksi sekä s-i-nivel ja ristiluun kalvo auki. Viime viikonloppuna Aija-kasvattaja hieroi Noan ja se oli aika karmeassa juntturassa. En tiedä johtuuko jumit agilityn toilailuista vai mistä, ja toki edellisestä hieronnasta on jo mennyt aikaa. Päätettiin kuitenkin, että testaisin toista osteopaattia, jolle sainkin ajan maaliskuun alkuun. Pitää katsoa, jospa saisi Noan lihaspuolen tsekattua vielä ennen tuota hoitoa. Nemon terveyspuolella taas menee kivasti. Ei olla pitkään aikaan syöty apoquelia, koska kutinat ovat pysyneet kontrollissa öljylisällä. Nemokin tosin pitäisi hieroa, sillä edellisestä kerrasta on jo pitkä aika. Toki harrastamattomuus ja monipuolinen lenkkeily metsässä ovat pitäneet Nempan lihaksiston varmaan ihan kivasti auki. 

Noan ilmoitin tilapäisessä mielenhäiriössä 17.2 Lahteen rally tokon voittajaan. Lähdetään hakemaan iloista kisasuoritusta pisteistä niin välittämättä. Toivoisin, että saataisiin näkymään meidän parantunut yhteistyö myös kisakentillä. Nemonkin sain varasijalle aloon, nyt kun lääkkettömyys sallii kisaamisenkin. Eilen tein molempien poikien kanssa viimeistelyt hallivuorolla. Noa keskittyy hyvin, kunhan sen saa lämmiteltyä ja valmisteltua suoritukseen tarpeeksi hyvin. Nemo taas tekee vähän epätarkasti ja vaatii minulta selkeät ohjeet, mutta sen ilme on tehdessä todella hyvä.

Kommentit