Lomalla lomps!


Tänään aloitin kauan odotetun viikon mittaisen talviloman. Mikäs olisikaan mukavampi tapa lomailla kuin suunnata poikien kanssa hallille treenailemaan. Auringonpaiste sai oman mielen korkealle ja voisin melkein vannoa, että Nemo ja Noakin hymyilivät. Kuvailin pitkästä aikaa videotakin, tosin kameran akku loppui parin lyhyen pätkän jälkeen...loput treeneistä kuvasin puhelimella perunalla ja kuvanlaatu nyt on mitä on. Noan kanssa otettiin työn alle perusasennot, nouto, peruutus sekä palkaton setti. Kokonaisfiilis oli hyvä. Noa oli rento, mitä nyt edellisten treenailijoiden hajut vähän kiinnostivat, mutta tekeminen oli kivaa ja hiljaista. 

Perusasentoja otettiin ensin muutama setti lyhyestä matkasta  nopeilla vahvisteväleillä. Tämän jälkeen muutama pidempi matka lelulla palkaten. Kriteereinä oikea paikka, säpäkkyys ja hyvä mielentila. Noutoja tein vain muutaman. Ensin pari hetsausnoutoa, jonka tarkoituksena olisi siistiä Noan kapulallemenoa. Perään kokonainen nouto antaen sivulletulokäskyn liikkeen lopussa. Peruutuksessa sotasuunnitelmana oli edetä ja palkata rauhassa muutaman askeleen välein, jotta turhista istumisista päästäisiin eroon. Kriiteereinä paikka ja mielentila. Olin tosi tyytyväinen Noan tekemiseen ja ilmeeseen. Se teki kaunista työtä lähes ääneti ja korjasi hienosti paikkaansa. 

Loppuun tehtiin vielä palkaton setti (ei videolla), joka piti sisällään noutoa, luoksetuloa, kaukot, seuruuta ja pupu-tempun. Koitin suunnitella liikkeiden järjestyksen vaikea-helppo-vaikea-helppo. Nouto oli kiva, tosin vapautui irti-käskystä, joten otin vapautuksen vielä uudestaan. Luoksetulossa vähän nuuhki, oli hidas ja ei tullut kunnolla perusasentoon. Otin uusiksi perusasentoon tulon. Kaukoissa nousi istumaan vasta toisella käskyllä (en tosin muista millon viimeksi olen tehnyt istu-maahan-vaihtoja Noan kanssa, joten ehkä ihan odotettavissa). Seuruu oli ihan kivaa ja siistiä, olisi saanut olla napakampaa, mutta oli ainakin hiljaista. Kokonaisuudessaan yhtenäinen suoritus, liikkeiden välit olivat hyvät ja Noa vastasi sosiaaliseen palkkaan hienosti. Sitä viimeistä viilailua tuo tekeminen vielä kuitenkin kaipaa, mutta olen tyytyväinen niin omaan kuin Noankin "palkattomaan" työhön.

Kommentit