Tasapainoilua

Hullua, että ollaan menossa jo huhtikuun puolivälissä. Vastahan vuosi vaihtui.. Kevät on kyllä enemmän kuin tervetullut ja ollaankin nautittu aurinkoisista keleistä täysin rinnoin. Lenkkeilyn lisäksi ollaan kyllä treenailtukin, tosin Noalla on ollut taas pari viikkoa toko-taukoa työkiireiden ja osteopaatin takia. 


Toko-motivaatio tuntui saavan taas kolauksen, kun mielentilaongelmat nostivat päätänsä. Nina-valmentaja lohdutti, että mielentilan muutoksessa voi kestää puolesta vuodesta vuoteen. Itse tässä tunnun olevan malttamaton. Kesän tavoitteena onkin keskittyä mielentilaharjoituksiin eri ympäristöissä ja samalla työstää ylempien luokkien liikkeitä eteenpäin. Kesällä jatketaan myös aksaa ja keskitytään enemmän rallitteluun sekä noseworkkiin. Nemon kanssa on tarkoituksena treenailla myös rally- ja noseryhmässä. 


Jos kuitenkin palataa kirjoituksen otsikkoon eli tasapainoiluun. Kyse ei nyt kuitenkaan ole fyysisestä tasapainoilusta, vaan enemmänkin henkisestä tasapainoilusta uran, perheen ja harrastusten välillä. How to have it all? Siinäpä vasta pulma. Kevät on ollut, ja tulee olemaan, hyvin kiireistä ja stressaavaa aikaa työrintamalla. Stressi korreloi suoraan unen laatuun ja sitä kautta omaan jaksamiseen niin fyysisesti kuin henkisesti. Väsymys taas vaikuttaa päivittäiseen energiamäärään, joka on käytettävissä stressaavan työpäivän jälkeen muuhun elämään. Vaikka harrastukset pääasiassa tuovat kaivattua vastapainoa työelämälle, tuntuvat ne välillä myös kuormittavilta. Myönnän olevani väsyneenä ja stressaantuneena ikävähkö ihminen ja koen tekeväni koirilleni palveluksen, jos jätän väsyneenä päivänä treenit väliin. Tällöin valitsen ennemmin pitkän lenkin aurinkoisessa säässä tai salitreenin oman olon parantamiseksi. Väsyneinä päivinä tyydytään monesti tekemään kotona noseworkkia tai lenkin yhteydessä esine-etsintää tai namijälkeä. Ja se on ihan ok! Aina tulee seuraava viikko, jolloin energiaa on vähän enemmän. Pointtina tässä epämääräisessä sepustuksessa on, että se ihan ok valita välillä sohva ja netflix kisamaisen tokotreenin sijasta. Pitkäaikaiset tavoitteet eivät siitä tule kärsimään. Välillä (tai aika usein) itseä saa muistuttaa siitä, että tämä ei ole niin vakavaa ja niitä tuloksia ehtii kyllä tekemään. Tärkeintä olisi, että se matka siihen lopulliseen päämäärään olisi miellyttävä ja muistelemisen arvoinen. :)
Kommentit